Hvordan sy sminkepads

Når du har sydd noe i jersey og sitter igjen med masse små restebiter, er det perfekt å lage gjenbrukbare sminkepads!

Å lage og bruke slike sminkepads er miljøvennlig på to måter:

1. Dersom du slutter å bruke engangs-bomullspads som kastes i søpla og heller bruker gjenbrukbare, reduserer du søppelmengden din (og sparer penger ved å slippe å kjøpe bomullspads jevnlig).

2. Du kaster mindre tekstil ved å bruke restebitene til noe nyttig i stedet for at det blir søppel. Dersom du også kaster det lille som blir igjen i en veldedig organisasjon sin container, blir det resirkulert eller sortert riktig avfallsmessig. Da sparer du også miljøet fremfor hvis du kaster det i restavfallet.

rester av stoffbilter

sminkepads i glasskrukke

Tenkt at noe som kan se ut som søppel kan bli et godt og miljøvennlig hverdagsprodukt!

Hvordan lage sminkepads på 1-2-3!

Du trenger:

  • Stoffrester av jersey
  • Et passe stort drikkeglass
  • Et kritt, en penn eller en blyant
  • En saks
  • En overlock-maskin eller vanlig symaskin

1.

Finn et passe stort drikkeglass i kjøkkenskapet og et kritt, en penn eller en blyant. Legg glasset over stoffbiten og tegn rundt. Så klipper du ut sirkelen. Gjør dette av så mange stoffbiter du ønsker. Til en sminkepads trenger du to sirkler, da den skal være dobbel.

2.

Om du har overlock-maskin syr du nå i ring rundt de to sirklene, som ligger mot hverandre vrang-mot-vrang. Dersom du ikke har overlock, går det fint å bruke vanlig symaskin. Jersey er et stoff som sjeldent revner, så her holder det å sy en rett søm i sirkel ca 0,5 cm inne på padsene.

dobbelt lag med sirkler

overlock-kant

vablig symaskin-kant

3.

Klipp eventuelle løse tråder av, og så har du en miljøvennlig, gjenbrukbar sminkepad klar til bruk.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram