Mal til formsydde munnbind fra VGTV-videoen

De siste ukene og dagene har jeg fått mye mail fra folk som etterlyser malen jeg refererer til i VGTV-videoen om hvordan man kan sy munnbind selv. Jeg slettet oppskriften og pdf-dokumentet her på siden 17.august ettersom den oppskriften der ikke følger de nye retningslinjenes råd om å unngå vertikale sømmer over nese, munn og hake.

Ny oppskrift som følger alle retningslinjene ligger ute her, men siden mange har spurt om malen til tross for ny oppskrift og retningslinjer, legger jeg pdf-filen nå ut igjen.

Kjøpe munnbind?

Flere munnbind er tilgjengellig for salg i nettbutikken nå. Betal med Vipps.
KJØP

Jeg vil oppfordre folk til å bruke munnbind som følger alle de nye retningslinjene, men i mangelen på begrunnelse av hvorfor ikke vertikale sømmer er ok, tenker jeg at disse munnbindene likevel må være bedre enn ingenting? Det er også mulig å legge inn ståltråd i denne oppskriften om man ønsker det. Da jeg laget videoen i april valgte jeg å ikke gjøre det, både fordi jeg synes de sitter fint uten ståltråd inni og fordi jeg ville forenkle oppskriften mest mulig for å gjøre den så anvendelig som mulig for folk flest.

Klikk her for å se videoen på VGTV.

Og her er pdf-filen som du kan printe ut som mal. Husk å sette utskriften på 100% oppløsning når du skal printe.

I tillegg til å skaffe seg munnbind, enten kjøpe eller sy selv, er det absolutt viktigste at man følger rådene fra FHI til en hver tid. Oppretthold regelen om minst 1 meters avstand og bruk munnbindene som anbefalt på denne plakaten.

Masse lykke til! 🙂

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram